18/04

Verhaal (voor) op een ei

Het ei

In je hand rust een ei. Het is geen gewoon ei; ik heb de dooier vervangen door mijn dromen, het eiwit door mijn adem. Op de grens van droom en adem groeit een woord, een zin, een klein verhaal, misschien zelfs een gedicht. 

Als je je warme vingers voorzichtig om de tere schaal vouwt, en denkt wat je denkt, voelt wat je voelt, dan kun je uitbroeden wat je maar wilt. Je kunt broeden op lieflijke woorden of woorden van haat. Je kunt het ei vullen met zinnen die je de adem benemen, die je hart doen bevriezen, of die je versplinterde ziel vasthouden en troosten.

En als je je woorden hebt uitgebroed, je zin, je kleine verhaal, of je gedicht, dan rust het ei nog steeds, ongebroken, in de holte van je hand, met een dooier van dromen en eiwit van adem. En op de grens van droom en adem groeit alweer een nieuw woord, een nieuwe zin, een klein verhaal, of misschien zelfs een gedicht.

Eierrecept

Schrijf bovenstaand verhaal op de schaal van een uitgeblazen ei. Geef het ei daarna aan iemand van wie je heel veel houdt.


Categorie: