Caren Peeters

Tijdens mijn studie geneeskunde zag ik de enorme communicatiekloof tussen arts en patiënt. Later, toen ik in de IT-wereld werkte, herkende ik daar hetzelfde verschijnsel. De taal die specialisten onderling gebruiken, is vaak onbegrijpelijk voor de rest van de wereld.

Ik wil die communicatiekloof overbruggen, moeilijke begrippen en jargon begrijpelijk maken voor de lezer.

Ik heb veel klanten in de werelden van de geneeskunde en de IT, maar ook op andere gebieden. Ik heb brieven, voorwaarden en juridische stukken voor woningcorporaties in heldere, begrijpelijke taal omgezet. Verder (her)schrijf ik met veel plezier cursus- en studieboeken over uiteenlopende onderwerpen, van rechten tot astronomie, en leef ik me graag uit op blogs en websites. Onlangs heb ik voor een klant twee kinderverhaaltjes geschreven over gezonde voeding. Of het nu om zware kost gaat, of om vrolijke verhalen, mijn taal is altijd helder.

In november 2013 werd ik genomineerd voor de Gouden Veer, die dat jaar in het teken stond van patiëntenvoorlichting.

Maar het gaat niet altijd om harde feiten. Ik schrijf ook korte verhalen, sprookjes voor kinderen én volwassenen en af en toe een gedicht. Toen ik nog héél jong en onbezonnen was publiceerde ik sciencefictionverhalen in de Ganymedesserie van Bruna.

In mei 2019 komt mijn eerste kinderboekje uit bij De Vier Windstreken: De verjaardag van de luiaard. In eigen beheer heb ik Adam bevalt (ook een beetje) en BINK, de belevenissen van een dappere kater uitgegeven.

 

Specialismen

  • juridische teksten
  • teksten voor kinderen
  • websites en blogs
  • communicatiekloof overbruggen
  • sprookjes en gedichten
  • educatieve teksten
  • gezondheidsvoorlichting

Werk

Contact

06 38 38 86 84 Gandhi 111 4102 HH Culemborg