13/01

In mijn uppie

Nieuwe paden, nieuwe vergezichten

‘Klare Taal, c’est moi!’ om het maar eens in goed Nederlands te zeggen. Nu is dat niet helemaal waar, maar de website is voortaan van mij alleen. Wat is er met Klare Taal gebeurd? En hoe gaat het verder?

Vonken
Tot begin dit jaar was Klare Taal een groep samenwerkende tekstschrijvers. Officieel waren we zelfs een franchise. Dat samenwerken gebeurde met heel veel plezier en in goede harmonie. De vonken spatten er in positieve zin vanaf.

Smeuïge roddels
Maar nu hebben we onszelf als franchise opgeheven. Waarom? Zijn we elkaar in de haren gevlogen? Nee, als je op een sappig verhaal zit te wachten, moet ik je teleurstellen: we zijn nog steeds goede vrienden. Maar je weet hoe dat gaat: de één verandert van beroep, de ander gaat met pensioen, de derde heeft niet zoveel baat bij het lidmaatschap.

Persoon
Op onze oude website stond waarom het zo fijn is om met een groep tekstschrijvers te werken. In de praktijk bleken onze klanten die voordelen niet of nauwelijks mee te wegen bij hun keuze voor Klare Taal. Als puntje bij paaltje komt, kiezen opdrachtgevers voor een persoon, niet voor een groep.

Extra
Maar wat als mijn klanten tóch die extra voordelen willen? Bijvoorbeeld dat ik mijn teksten nog eens door een collega laat lezen? Nou, dat kan. Er zijn genoeg tekstschrijvers (waaronder alle ex-Klare-Talers) die dat graag voor me doen.

Annemarie
Ben ik nu de enige die de naam en het logo van Klare Taal gebruikt? Nee, Annemarie Gerbrandy handelt ook nog steeds onder de naam Klare Taal, en ze gebruikt ook het logo. Volkomen legaal. Zij had alleen meer zin in een eigen website. En ik was verliefd op deze. Wel met enige aanpassingen. Want om nou zes foto’s van mezelf in de carrousel te zetten… Nee, dan liever teksten. Daar gaat het tenslotte om.

Waarom ik?
Blijft de vraag: waarom zou je voor mij kiezen?
Dat kun jij alleen zelf bepalen. Ik zou zeggen: lees verder.


Categorie: